Inmiddels bijna een jaar geleden was het tijd voor een time-out voor mij. Gedurende dit jaar ben ik gestart met jouw yoga lessen. Een reeks lessen waarin ik leer wat ‘zorgen voor jezelf’ eigenlijk betekent en hoe nodig het is om stil te staan, bewust te ademen en in verbinding te gaan met mijn ‘innerworld’, zoals jij dit zo mooi kan zeggen.
Na veel rust is het nu ook tijd voor het opbouwen van lichamelijke kracht om steviger te kunnen staan en weerbaar te kunnen zijn. Het wordt steeds rustiger in mijn hoofd en ik oefen met wat ik mag leren bij jou om een stukje wijzer te worden, zodat ik weer vrolijk mee kan doen straks.
En trots te zijn!! Dank je wel voor je aandacht, je vakkunde, je zorg en ’thuiskomen op de mat’.
Ik hoop dat ik zo wijs ben om nog heel lang mee te leren.
Els
Yogaschool RoxZEN is een heerlijke plek om yoga te beoefenen. Dat komt door de prettige ruimte maar dat komt vooral door Roxan. Zoals ze op haar site al zegt is ze niet van de geitenwollensokken. Maar wel van oprecht, betrokken, gedisciplineerd en zorgvuldig yogales geven. Ze legt goed uit, doet het voor, geeft alternatieven en zorgt door passende woorden en uitspraken zodat je echt land op de mat. En daarnaast is ze echt een onwijs lief en fijn mens.
Mirjam Cornelisse-Bijnsdorp
Ik heb pas de beginnerscursus bij Yogaschool RoxZEN gevolgd en deze is echt aan te bevelen als je yogalessen wilt gaan volgen. Roxan geeft zeer goed uitleg, waardoor je de basisoefeningen goed onder de knie krijgt. Na de les voel ik me geheel ontspannen en heb ik het idee dat mijn lijf sterker is geworden. Dus ik ga zeker door met het beoefenen van yoga bij Yogaschool RoxZEN.
José van Tunen
Zodra je voor je eerste een proefles bij RoxZEN naar binnen stapt, wordt je omarmd door de warmte en vriendelijkheid van Roxan. Ze zorgt ervoor dat je je welkom voelt en maakt yoga laagdrempelig. De lessen zijn heel goed te volgen en geschikt voor iedereen. Wat overigens niet wil zeggen dat het makkelijk is, ik heb regelmatig spierpijn na een les van Roxan. Na de les krijg je de gelegenheid even bij te kletsen met een lekker kopje thee. Alles bij elkaar vind ik yoga bij RoxZEN een absolute aanrader.
Paula IJzerman
Mocht je nog steeds twijfelen na de introductie gelezen te hebben van RoxZEN, dan wil ik die twijfel nu wegnemen. Mijn ervaring na 3 lessen is, dat:

• Er een gezellige, warme ontvangst is
• De mededeling m.b.t. de verplichte 3 proeflessen terecht is, en de reden die zij daarvoor geeft klopt
• Er is correcte begeleiding tijdens de houdingen. Zij Let goed op en geeft op een prettige manier aanwijzingen wanneer nodig
• Er zijn kleine groepjes
• De ruimte is schoon en sfeervol door de aankleding van de winkel onder de yogazolder
• Je kunt lessen inhalen bij verhindering
• Ik word blij en Zen van Roxzen

Gerda Kalisvaart
Yoga, het lijkt steeds meer bekendheid te krijgen onder een breed publiek. Waarom is het zo’n groot succes? Wat kun je er aan hebben om elke week een of meerdere keren per week op een mat je lijf in allerlei moeilijke houdingen te zetten en je bewust te worden van je ademhaling?

Laat ik voorop stellen dat ikzelf absoluut geen zweverig type ben, eerder nuchter van aard. Wel ben ik gek op sporten en bewegen, er gaat bijna geen dag voorbij of ik trek de sportschoenen aan.
Yoga zat nog niet echt in mijn toch wel gevarieerde sportassortiment en ik was benieuwd. Enthousiast en nieuwsgierig geworden door verhalen van vriendinnen die al wel waren begonnen met yogalessen bij Roxan. Aangezien ik een vrij onrustig type ben, dacht ik: het is het proberen waard. Wie weet wat het voor me kan doen.

Nu, na een jaar regelmatig te hebben meegedaan, ken ik Yoga een belangrijke plek toe. Ja, in mijn dagelijks leven kan ik wel zeggen. Je wordt op een prettige manier uitgedaagd om dichtbij jezelf te komen en grenzen te verleggen. Hierin zie ik duidelijk een verband tussen de grenzen op het fysieke en mentale vlak. Lichaam en geest zijn zoals we allemaal wel weten onlosmakelijk met elkaar verbonden, bij de yogalessen wordt dit verband voelbaar. Dit komt onder andere door het gebruik van een bewuste ademhaling, welke invloed dit heeft op je hele ‘zijn’ en ‘voelen’.
Feit is dat de yoga houdingen lang niet altijd fijn en comfortabel aanvoelen, maar juist die dienen een groot doel. We worden in de lessen bewust gemaakt door de verbale coaching dat het gevoel van discomfort niet verkeerd is, dat het soms erg goed is om dat te voelen. Hoe reageer je erop? Ben je geneigd ervoor te vluchten of kan en wil je het aangaan, op je eigen tempo, onder de eigen voorwaarden. Ik heb gemerkt dat het volgen van yogalessen wel degelijk een verandering teweeg heeft gebracht in mijn dagelijks leven. Ik ben bewuster gaan voelen ‘wat er aan de hand is’. Woorden die onze docente ook vaak gebruikt.
Daarnaast is het goed om een actief lichaam, of juist een lichaam wat vaak in eenzelfde houding zit uit te dagen. De spieren en banden die niet altijd worden aangesproken bij dagelijkse bezigheden ook eens wakker te schudden.
Daarnaast merk ik dat het ook invloed heeft op de nachtrust: na een les yoga te hebben gevolgd, slaap je toch net iets dieper en fijner. Hierdoor sta je met meer energie op.
Dit alles komt tot stand in een fijne omgeving, welke rust uitstraalt. Geen sportzaal met felle lampen en veel spiegels en bonkende muziek. Een mooie evenwichtige ruimte met oosterse elementen waar het fijn is om voor en/of na de les nog even een kopje thee te drinken. Kortom zeer de moeite waard om eens te komen proberen als je het mij vraagt!

Janneke Meinders
Waarom ik yoga-lessen volg bij RoxZEN:
Natuurlijk ging ik vol vooroordelen een “keertje” een yogales proberen bij RoxZEN, waarbij ik dacht dat het vooral zweverig was.
Nou daar ben ik van terug gekomen, de les is alles behalve zweverig. Wel is de les inspirerend. Roxan heeft veel kennis van yoga, boeddhisme en spiritualiteit. De lessen zijn gevarieerd opgebouwd en je krijgt een goede uitleg.
Er is een heerlijk ontspannen, positieve, warme sfeer met een vleugje humor en ruimte voor alledaagse problemen.
Voor je lichaam is het vooral intensief; ook dit had ik niet gedacht omdat ik redelijke ervaring met krachttraining heb. Maar mijn lichaam wordt beetje bij beetje soepeler!
Elke week na de les voel ik meer weer ontspannen, rustig en meer energiek.
De ruimte is sfeervol en hygiënisch. De mensen die er komen gezellig en vriendelijk, iedereen voelt zich welkom. Super leuk! Zeker een keer het proberen waard…..

Ik zou zeggen: Give it a try!

Dina Heijerman
Ik ben geen typische yogabeoefenaar, van nature niet lenig noch tenger en ben blij dat er bij RoxZEN ruimte en aandacht is voor iedereen. Ik voel me er op m’n gemak om mijn eigen grenzen verkennen en zo op een ontspannen manier verder te komen dan ik had gedacht. Bovendien spreekt de manier van lesgeven me erg aan, luisteren naar je eigen lichaam en vooral niet kijken naar je buren. Als bonus slaap ik heerlijk diep – thuis.
Natascha de Vries- Leurs
Ontzettend leuk om te doen! Ga het zelfs missen als ik een keer niet kan. En niet geheel onbelangrijk, een topper van een docente!
Inge Visser
RoxZEN heeft mij voor het eerst in contact gebracht met yoga en ik ben om! Intensief en goed begeleid, bezig zijn met je lichaam en geest.
Joyce van den Brink
Yoga bij RoxZEN is heerlijk om te doen! De afwisselende lessen zijn goed voor je lichaam en geest. Tijdens een drukke werkweek even een moment voor jezelf
Linda Goossen