Over Roxan Eichhorn (1988)

Ik ben Roxan en nee, ik ben geen sandalen-okselhaar-lotusbloem-typ. Ik denk dat je bij het woord yogi niet gelijk aan mij denkt. Ik ben gek op gezelligheid, lieve, mooie mensen om me heen, eten, drinken en reizen. Hou van een feestje, hoge hakken en mooie kleding en ja, ik beoefen toevallig ook yoga.

Na jarenlange nek- en rugklachten ben ik gestopt met klassiek ballet en probeerde ik een yogales. Sinds dat moment kon ik niet meer terug, elke week dat ik niet op de mat stond protesteerde mijn lichaam. Yoga bleek een aanvulling bij het hardlopen en de oplossing voor mijn fysieke klachten. Sinds enkele jaren weet ik dat het meer zou kunnen betekenen als een work-out. Je zou er niet alleen een sterk en flexibel lichaam van kunnen krijgen, een gezonde geest zou door de gecontroleerde ademhaling een logisch gevolg kunnen zijn.

Yoga is een aanvulling op mijn levensstijl en ik ben ervan overtuigd dat dit ook voor andere zou kunnen gelden. Vanuit deze gedachten heb ik in 2014 mijn eerste Teachertraining afgerond, gemotiveerd om te kunnen bijdrage aan de fysieke en mentale ontwikkeling van anderen.

Ik ben door Johan Noorloos (De Nieuwe Yogaschool Amsterdam), Anat Geiger en Marcel van de Vis (beide Yoga Garden Amsterdam) opgeleid en heb in Amsterdam mijn flow/vinyasa yoga-teachertraining (RYT 200) in 2014 succesvol afgerond. In 2015 heb ik op Bali Yin Yoga en Chakra studys (RYT 100) gestudeerd onder begeleiding van Anat Geiger en Marcel van der Vis. Nadat ik hiervoor ben gediplomeerd heb ik in 2018 wederom met deze docenten Functional Vinyasa Yoga gestudeerd en daar (RYT 100) in Portugal voor gediplomeerd.

Filosofie
Bij yoga denk je misschien aan geitenwollen sokken, monniken en hippies die met bomen knuffelen. Tegenwoordig zijn het, in onze huidige maatschappij, waar oververmoeidheid, verslavingen en angststoornissen veel vaker voorkomen, juist de managers, hipsters en sporters die het belang van yoga ondervinden.

Geïnspireerd door mijn docent Johan Noorloos, is het mijn doel om de eeuwenoude yogafilosofie te vertalen naar je dagelijks leven. Hoe zou je vanachter je bureau, tijdens het sporten, of in de omgang met jezelf en anderen yoga integreren. Hoe kun je ervoor zorgen dat yoga niet alleen fysiek maar ook mentaal een bijdrage zou kunnen leveren.

Het is mijn missie om met RoxZEN een plek te creëren waar jij je altijd welkom en veilig voelt. Een plek waar groei en weerstand samenkomen zodat er ruimte is om jezelf fysiek en mentaal te ontwikkelen.

Ik ben ik ervan overtuigd dat yoga een belangrijke aanvulling op jouw lifestyle zou kunnen zijn en ik nodig je graag uit om elkaar op de mat te ontmoeten.

Namasté __/\__

My soul honers your soul. I honer the place in you where the entire Universe resides. I honor the light, love, truth, beauty and peace within you, because it’s also within me. In sharing these things we are united, we are the same, we are one.