Wat je voorafgaand aan de les nog moet weten:

Zwangerschap
Ben je zwanger, dan kun je gewoon deelnemen aan de yogales. Laat het mij, hoe pril dan ook, wel voorafgaand aan de les weten dat je een kindje verwacht. Er zijn een aantal houdingen die je beter zou kunnen vermijden en natuurlijk doe je alleen waar jij je goed bij voelt.

Blessures
Wanneer je een blessure of beperking hebt kun je in veel gevallen gewoon deelnemen aan de yogales. Laat mij voorafgaand aan de les altijd weten waar je last van hebt, of in welke bewegingen je beperkt bent. Ik kan je tijdens de les alternatieve houdingen voorstellen of houdingen afraden.

Menstruatie
Respecteer de cyclus van je lichaam. Doe wat rustiger aan tijdens je menstruatie en eventueel laat je de omgekeerde houdingen en achteroverbuigingen achterwege.

Stilte
Respecteer de stilte in de yogaruimte, vooral als je (later) aankomt en de medestudenten zijn zich aan het voorbereiden op de les. Zoek in dat geval een plekje en neem een ontspannen houding aan om je op de practice voor te bereiden.

Luister naar jezelf
Onthoud ten alle tijden dat je de yogales voor jezelf volgt. Het is jouw les, jouw lichaam. Wees geduldig en je bewust van je eigen kunnen. Laveer tussen ambitie en enthousiasme, maar respecteer je eigen grenzen.

Eten en drinken
Om een slechte spijsvertering te voorkomen is het raadzaam om (zoals bij veel andere vormen van lichamelijke inspanning) rekening te houden met wat je voor de les eet. Het is raadzaam om een uur voorafgaand aan de les niet of weinig te eten. Als je erg veel trek hebt kun je iets lichts eten zoals bijvoorbeeld yoghurt of fruit. Beoefen nooit yoga op hele lege maag of als je juist heel zwaar hebt getafeld.


Wat neem je mee?

We zijn een all-inclusive yogastudio, dit betekent dat je onbeperkt gebruik kun maken van alle benodigde materialen.  Heeft het je voorkeur om je eigen mat en props mee te brengen, dan ben je natuurlijk meer dan welkom. Wanneer je onze yogamatten gebruikt willen we je vragen om deze na afloop te reinigen en deze netjes terug te leggen op de plek waar je ze vond. Neem altijd een badhanddoek mee om deze over je bolster of poef te leggen. Zo zorgen we er samen voor dat deze schoon blijven na gebruik. Op de yogamat heb je verder niet zo veel nodig. Misschien breng je nog en flesje water, een eigen fleece deken of lekkere warme sokken mee.


Over de locatie:

Yogaschool RoxZEN is gevestigd in de Hoofdstraat 224 in Santpoort-Noord.

Parkeren
Kom je op de fiets, parkeer deze dan in de daarvoor bestemde stallingen. Zet je fiets, scooter of bak-mobiel liever niet voor onze deur of die van de andere winkeliers. Kom je met de auto, dan kun je deze kosteloos voor de deur parkeren. Ook parkeren in de zijstraten is gratis.

Kleedkamer en waardevolle spullen
In de yogaschool is een extra groot en luxe toilet waarin je je rustig kunt omkleden. Schoenen, tassen en kleding laat je buiten de zaal bij de kapstok achter. Ondanks dat we de voordeur tijdens de les afsluiten, wil ik je vragen om waardevolle spullen thuis te laten.

Ego’s & shoes outside
Je neemt dus alleen mee de zaal in wat je echt nodig hebt op de yogamat. Telefoons en tassen blijven altijd buiten de zaal, net als je ego en je schoenen overigens.  De buitendeur gaat na aanvang van de les dicht, er kan niemand van buitenaf in om je persoonlijke spullen mee te nemen. Desondanks kun je waardevolle spullen beter niet meenemen naar de yogales. Kan dat niet anders en laat je je spullen liever niet in de hal, geef dat dan bij mij aan.

What to wear?

Kleding Flow yoga
Dat is eigenlijk compleet onbelangrijk. Het allerbelangrijkste is dat je iets draagt waar jij je comfortabel in voelt. Flow yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij het lichaam gedurende de les opwarmt. Het is fijn om schone en comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Je kunt een handdoekje meenemen voor het zweten.
Yoga wordt beoefend op blote voeten, maar het is fijn om wel sokken mee te nemen. Daarnaast is het raadzaam om een warm vest of trui mee te nemen. Als je het prettig vindt kun je deze voor en na de les dragen om niet af te koelen.

Kleding Yin yoga
Dat is eigenlijk compleet onbelangrijk. Het allerbelangrijkste is dat je iets draagt waar jij je comfortabel in voelt. Yin yoga is een statische vorm van yoga, waarbij het lichaam gedurende de les nauwelijks opwarmt. Het is fijn om schone en comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Het is daarnaast raadzaam om iets te dragen waarin je het niet koud krijgt.
Yang Yoga wordt beoefend op blote voeten, dat is bij Yin yoga niet noodzakelijk. Als je het prettig vindt kun je gedurende de Yinpractice je sokken aanhouden.


Lessen reserveren, betalen en annuleren

Les reserveren
Wanneer je op de aanmeld-knop op de website klikt wordt je doorge-linkt naar een nieuwe pagina, powered by Momoyoga. Via deze nieuwe pagina kun je met je inlog-gegevens aanmelden. Ben je een nieuwe yogi’s bij Yogaschool RoxZEN, dan  maak je een account aan. Na het inloggen kies je in het rooster welke les(sen) je wilt volgen, dat kun je tevens vooruit plannen als je wilt.

Lesgeld
Nadat je een les hebt gereserveerd betaal je die direct en veilig via IDEAL. Contanten betalingen zijn niet mogelijk bij Yogaschool RoxZEN.

Kom op tijd
Begin je de yogales met een warming-up-sprint vanaf je auto (die na drie rondes van Santpoort toch net iets verder geparkeerd staat dan je hoopte) of een flinke spinning-workout (met tegenwind en die zachte band die je al weken moet oppompen)? Het maakt mij niet uit wat je pre-yogaritueel is, maar zorg dat je op tijd komt. De tijden op het rooster zijn de starttijden en geen aanvangstijden. Zorg dat je op die starttijd op je mat zit of ligt met de benodigde props.

Verhinderd of te laat
Kom je voor het eerst naar de studio, zorg dan dat je tien minuten voordat de les begint aanwezig bent. Zo hebben we voldoende tijd om je welkom te heten en wegwijs te maken.  Het is niet mogelijk om deel te nemen aan de les wanneer deze al is gestart.

Annuleren
Ben je ziek, heb je geen zin, geen kracht, hond ziek, relatie over, een lekke band of whatever. Je kunt de door jou gereserveerde les altijd  alleen annuleren via je persoonlijke MOMO profiel in de app of website. Wanneer je dit doet komt je mat vrij zodat iemand anders deze kan reserveren.

De door jou gereserveerde les kun je altijd annuleren. Dit doe je door in te loggen op je MOMO account en daar op ‘uitschrijven’ te klikken achter de de les.

Annuleringstermijn
Het annuleren van de door jou gereserveerde les is kosteloos tot 12 uur voorafgaand aan de les. Je aankoop (rit, losse les of abonnements-credit) wordt teruggeboekt op je account en kun je een andere keer inzetten. Doe je dit korter dan 12 uur voordat de les start, dan wordt deze les in rekening gebracht. In beide gevallen valt je plek vrij voor degene die bovenaan op de wachtlijst staat. Heb je een abonnement? Dat wordt het aantal beschikbare lesmomenten voor de betreffende periode met één les gekort.

Afmelden kan uitsluitend via jouw persoonlijke MOMO Yoga account. Let op: Het is niet mogelijk om via de mail, app, sms etc. af te melden.