Veilig, schoon en private, 

De school is zoals je bent gewend ON FLEEK, oftewel super schoon en opgeruimdruimtelijk en overzichtelijk. Natuurlijk zijn er extra maatregelen getroffen om veilig samen te oefenen. Er zijn dingen waar we rekening mee houden zodat iedereen zich VEILIG en WELKOM voelt.

Ik weet het, het zoveelste corona plan. Maar please , lees het even door. I’m a yogateacher and I might be your lifesaver, but not a police officer. 

Vooraf

 • Je bent zoooo welkom… behalve als je verkouden bent, keelpijn, koorts of griepklachten hebt. Dan blijf je thuis en zou je een van onze online yogalessen kunnen doen. #terug_naar_start
 • Laat me weten dat je komt, schrijf je in via het MOMO Yoga lesrooster. Drop inn (onverwachts aanwaaien) en ergens een plekje voor je creëren, is helaas niet mogelijk wanneer het maximaal aantal deelnemers is bereikt. Check dus ook goed of je niet alleen betaald hebt maar ook daadwerkelijk een plek in de les hebt gereserveerd.
 • Om je personal space (1,5 meter) te kunnen waarborgen is er een nieuw maximum aantal deelnemers per les vastgesteld. Je ziet in het MOMO yoga lesrooster hoeveel vrije plekken er nog beschikbaar zijn.
 • Vermijd openbaar vervoer. Kom lopend, fietsend of met ander eigen vervoer naar de school.

Wat neem je mee?

 • Het heeft onze voorkeur dat je voorlopig je eigen mat en props meebrengt*. Natuurlijk kun je ook nog steeds materialen van de school gebruiken. Je maakt deze zoals je gewend bent zelf na gebruik (rigoureus) schoon. *Heb je met je eigen mat lekker op het strand, in het park of in de tuin geoefend? PLEASE, treat him as your dog: schudt, was en borstel ’em voordat je hem mijn schone school in brengt.
 • Neem ALTIJD een badhanddoek mee om over je bolster, kussen of mat te leggen wanneer je in knuffel-stand gaat.
 • Om afstand te bewaren is de zithoek gesloten. Helaas serveren we voorlopig geen thee en water meer. Goed drinken is wel heel belangrijk. Neem gerust zelf een afsluitbaar (thermos)flesje mee en bewaar dit naast je mat.
 • De docenten van Yogaschool RoxZEN gaven al bijna geen hands-on adjustments. During Corona Season geven we echt alleen verbale aanwijzingen en zullen we je niet (meer) aanraken. Vind je een olie fijn in de Savasana, feel free to bring your own!

Bij aankomst

 • Bij aankomst desinfecteer je je handen op de daarvoor bestemde plek.
 • Heel graag zou ik je willen begroeten met een dikke knuffel. Helaas houden we het bij een stralende glimlach en vriendelijke blik.
 • In en om Yogaschool RoxZEN houden we 1,5 afstand van elkaar. Voor de deur, in de hal en in de zaal. Ook wanneer je met elkaar in de auto zat en ook wanneer je uit één gezin komt. Blijf op 1,5 meter afstand van de docenten en medestudenten.
 • Wait to be seated! Je weet wel, net als in een restaurant #luxepoes
 • Je legt je mat op de daarvoor aangegeven plekken zodat jij en je buuryogi’s niet te intiem worden.
 • Dit was al zo, maar nu helemaal; alle spullen die je niet nodig hebt op de yogamat (tassen, telefoons, sleutels, jassen, schoenen, etc.) laat je in de hal.
 • Natuurlijk blijft het toilet geopend voor incidenteel gebruik. Kies er bij voorkeur voor om thuis te toiletteren.
 • Let op: Is er op jouw lesavond een dubbel lesblok (dinsdag, woensdag en soms donderdagavond) dan is er eenrichtingsverkeer ->  Het eerste kwartier na de eerste les is uitloop (studenten die weggaan en naar beneden komen). Pas een kwartier voorafgaand aan de volgende les is er inloop (studenten die aankomen en omhoog gaan).

Na afloop

 • Shine all day, spread good vibes!
 • Gebruik je een mat en/of props van de school? Desinfecteer deze met de daarvoor bestemde middelen.
 • Verlaat de school in het eerste kwartier na afloop van de les, je zult dan geen tegenliggers treffen in de hal.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle gemeenschappelijke ruimten en contactpunten regelmatig gedesinfecteerd worden. Daarnaast zal de zaal extra geventileerd worden. 

Ik beloof je; it will be sooo dan good to be back! Nu, meer dan ooit, hoop ik op je support, geduld en compassie. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je welkom en veilig voelt. We are all in this together.

Wat je voorafgaand aan de les verder nog moet weten:

Zwangerschap
Ben je zwanger, dan kun je gewoon deelnemen aan de yogales. Laat het mij, hoe pril dan ook, wel voorafgaand aan de les weten dat je een kindje verwacht. Er zijn een aantal houdingen die je beter zou kunnen vermijden en natuurlijk doe je alleen waar jij je goed bij voelt.

Blessures
Wanneer je een blessure hebt kun je in veel gevallen gewoon deelnemen aan de yogales. Laat mij voorafgaand aan de les altijd weten waar je last van hebt, of in welke bewegingen je beperkt bent. Ik kan je tijdens de les alternatieve houdingen voorstellen of houdingen afraden.

Menstruatie
Respecteer de cyclus van je lichaam. Doe wat rustiger aan tijdens je menstruatie en eventueel laat je de omgekeerde houdingen en achteroverbuigingen achterwege.

Stilte
Respecteer de stilte in de yogaruimte, vooral als je (later) aankomt en de medestudenten zijn zich aan het voorbereiden op de les. Zoek in dat geval een plekje en neem een ontspannen houding aan om je op de practice voor te bereiden.

Luister naar jezelf
Onthoud ten alle tijden dat je de yogales voor jezelf volgt. Het is jouw les, jouw lichaam. Wees geduldig en je bewust van je eigen kunnen. Laveer tussen ambitie en enthousiasme, maar respecteer je eigen grenzen.

Eten en drinken
Om een slechte spijsvertering te voorkomen is het raadzaam om (zoals bij veel andere vormen van lichamelijke inspanning) rekening te houden met wat je voor de les eet. Het is raadzaam om een uur voorafgaand aan de les niet of weinig te eten. Als je erg veel trek hebt kun je iets lichts eten zoals bijvoorbeeld yoghurt of fruit. Beoefen nooit yoga op hele lege maag of als je juist heel zwaar hebt getafeld.


Over de locatie:

Yogaschool RoxZEN is gevestigd in de Hoofdstraat in Santpoort-Noord. De ingang van de studio is, wanneer je voor de winkel ‘Uit den Vreemde’ staat, aan de rechter zijkant.

Parkeren
Kom je op de fiets, parkeer deze dan in de daarvoor bestemde stallingen. Deze vind je o.a. aan de overzijde van de school voor de Intertoys. Zet je fiets, scooter of bak-mobiel liever niet voor onze deur of die van de andere winkeliers. Kom je met de auto, dan kun je deze kosteloos voor de deur parkeren. Ook parkeren in de zijstraten is gratis.

Kleedkamer en waardevolle spullen
In de yogaschool is geen kleedkamer aanwezig, wel is er een extra groot toilet waarin je je rustig kunt omkleden. Schoenen, tassen en kleding laat je buiten de zaal bij de kapstok achter. Ondanks dat we de voordeur tijdens de les afsluiten, wil ik je vragen om waardevolle spullen thuis te laten.

Ego’s & shoes outside
Je neemt dus alleen mee de zaal in wat je echt nodig hebt op de yogamat. Telefoons en tassen blijven altijd buiten de zaal, net als je ego en je schoenen overigens.  De buitendeur gaat na aanvang van de les dicht, er kan niemand van buitenaf in om je persoonlijke spullen mee te nemen. Desondanks kun je waardevolle spullen beter niet meenemen naar de yogales. Kan dat niet anders en laat je je spullen liever niet in de hal, geef dat dan bij mij aan.

What to wear?

Kleding Flow yoga
Dat is eigenlijk compleet onbelangrijk. Het allerbelangrijkste is dat je iets draagt waar jij je comfortabel in voelt. Flow yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij het lichaam gedurende de les opwarmt. Het is fijn om schone en comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Je kunt een handdoekje meenemen voor het zweten.
Yoga wordt beoefend op blote voeten, maar het is fijn om wel sokken mee te nemen. Daarnaast is het raadzaam om een warm vest of trui mee te nemen. Als je het prettig vindt kun je deze voor en na de les dragen om niet af te koelen.

Kleding Yin yoga
Dat is eigenlijk compleet onbelangrijk. Het allerbelangrijkste is dat je iets draagt waar jij je comfortabel in voelt. Yin yoga is een statische vorm van yoga, waarbij het lichaam gedurende de les nauwelijks opwarmt. Het is fijn om schone en comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Het is daarnaast raadzaam om iets te dragen waarin je het niet koud krijgt.
Yang Yoga wordt beoefend op blote voeten, dat is bij Yin yoga niet noodzakelijk. Als je het prettig vindt kun je gedurende de Yinpractice je sokken aanhouden.


Lessen reserveren, betalen en annuleren

Les reserveren
Wanneer je op de aanmeld-knop op de website klikt wordt je doorge-linkt naar een nieuwe pagina, powered by Momoyoga. Via deze nieuwe pagina kun je met je inlog-gegevens aanmelden. Ben je een nieuwe yogi’s bij Yogaschool RoxZEN, dan  maak je een account aan. Na het inloggen kies je in het rooster welke les(sen) je wilt volgen, dat kun je tevens vooruit plannen als je wilt.

Lesgeld
Nadat je een les hebt gereserveerd betaal je die direct en veilig via IDEAL. Contanten betalingen zijn niet mogelijk bij Yogaschool RoxZEN.

Kom op tijd
Begin je de yogales met een warming-up-sprint vanaf je auto (die na drie rondes van Santpoort toch net iets verder geparkeerd staat dan je hoopte) of een flinke spinning-workout (met tegenwind en die zachte band die je al weken moet oppompen)? Het maakt mij niet uit wat je pre-yogaritueel is, maar zorg dat je op tijd komt. De tijden op het rooster zijn de starttijden en geen aanvangstijden. Zorg dat je op die starttijd op je mat zit of ligt met de benodigde props en dat je voorafgaand daaraan hebt betaald of je rit hebt laten afstrepen.

Verhinderd of te laat
Zorg dat je tien minuten voordat de les begint aanwezig bent. Tijdens de lessen zal ik de voordeur sluiten waardoor je dus niet tussentijds kunt instromen.  Aanbellen is niet mogelijk, ik ben tijdens de eerste les niet in de gelegenheid om de deur te openen.

Annuleren
Ben je ziek, heb je geen zin, geen kracht, hond ziek, relatie over, een lekke band of whatever. Je kunt vanaf nu de door jou gereserveerde les alleen annuleren via je persioonlijke MOMO profiel in de app of website. Wanneer je dit doet komt je mat vrij zodat iemand anders deze kan reserveren.

Annuleringstermijn
Je kunt tot drie uur voorafgaand aan de les afmelden zonder consequenties. Je gereserveerde mat valt hiermee vrij zodat iemand anders die kan reserveren en je tegoed (rit of losse les) wordt teruggeboekt. Afmelden binnen drie uur voorafgaand aan de les is niet mogelijk. Wanneer je niet op tijd afmeldt wordt je tegoed (rit of betaling losse les) niet teruggeboekt. Heb je een abonnement? Dat wordt het aantal beschikbare lesmomenten voor de betreffende periode met één les gekort. Afmelden kan alleen digitaal via jouw persoonlijke account. Let op: Het is dus niet meer mogelijk om via de mail, app, sms etc. af te melden.