Veilig, schoon en private, 

De school is zoals je bent gewend ON FLEEK, oftewel super schoon en opgeruimdruimtelijk en overzichtelijk. Natuurlijk zijn er extra maatregelen getroffen om veilig samen te oefenen. Er zijn dingen waar we rekening mee houden zodat iedereen zich VEILIG en WELKOM voelt.

Ik weet het, het zoveelste corona plan. Maar please , lees het even door. I’m a yogateacher and I might be your lifesaver, but not a police officer. 

Vooraf

 • Je bent zoooo welkom… behalve als je verkouden bent, keelpijn, koorts of griepklachten hebt. Je volgt de actuele richtlijnen van de overheid en neemt verantwoordelijkheid voor jezelf en de andere studenten. Twijfel je, neem contact op of volg een online les.
 • Laat me weten dat je komt, schrijf je in via het MOMO Yoga lesrooster. Check dus ook goed of je niet alleen betaald hebt maar ook daadwerkelijk een plek in de les hebt gereserveerd.
 • Binnen Yogaschool RoxZEN houden we zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Wil je meer personal space kies dan een les die minder druk bezocht wordt. Je ziet in het MOMO yoga lesrooster hoeveel vrije plekken er nog beschikbaar zijn.
 • Ben je net als ik team-koukleum, houd er rekening mee dat we tijdens de les ventileren. Neem een extra paar sokken mee of een warme trui.

Wat neem je mee?

 • Heel graag willen we je vragen om voorlopig nog zoveel mogelijk je eigen spullen mee te brengen, hiermee proberen we de routing in de studio efficiënter te maken. Heb je met je eigen mat lekker op het strand, in het park of in de tuin geoefend? PLEASE, treat him as your dog: schudt, was en borstel ’em voordat je hem mijn schone studio in brengt. Heb je geen eigen materiaal of doe je mee aan de beginnerscursus, natuurlijk kun je ook nog steeds materialen van de school gebruiken. Je maakt deze na gebruik zelf (rigoureus) schoon.
 • De docenten van Yogaschool RoxZEN gaven al bijna geen hands-on adjustments. During Covid Season geven we echt alleen verbale aanwijzingen en zullen we je niet (meer) aanraken. Vind je een olie fijn in de Savasana, feel free to bring your own!

Bij aankomst

 • Heel graag zou ik je willen begroeten met een dikke knuffel. Helaas houden we het bij een stralende glimlach en vriendelijke blik.
 • Scannen we je QR code; of je er nu wel of niet mee eens bent, Yogaschool RoxZEN heeft het beleid van de regering op te volgen.
 • Doe je telefoon daarna uit; geloof me je wilt echt door de grond zakken als je telefoon afgaat in de les.
 • Bij aankomst desinfecteer je je handen op de daarvoor bestemde plek.
 • In en om Yogaschool RoxZEN geven we elkaar de ruimte, houd zoveel mogelijk rekening met de personal space van anderen
 • Dit was al zo, maar nu helemaal; alle spullen die je niet nodig hebt op de yogamat (tassen, telefoons, sleutels, jassen, schoenen, etc.) laat je in de garderobe.
 • Let op: Is er op jouw lesavond een dubbel lesblok (maandag, dinsdag, woensdag en donderdagavond) geef elkaar dan de tijd en ruimte om  weg te gaan, en binnen te komen.

Na afloop

 • Shine all day, spread good vibes!
 • Gebruik je een mat en/of props van de school? Desinfecteer deze met de daarvoor bestemde middelen.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle gemeenschappelijke ruimten en contactpunten regelmatig gedesinfecteerd worden. Daarnaast zal de zaal extra geventileerd worden. 

Ik beloof je; it will be sooo dan good! Nu, meer dan ooit, hoop ik op je support, geduld en compassie. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je welkom en veilig voelt. We are all in this together.

Wat je voorafgaand aan de les verder nog moet weten:

Zwangerschap
Ben je zwanger, dan kun je gewoon deelnemen aan de yogales. Laat het mij, hoe pril dan ook, wel voorafgaand aan de les weten dat je een kindje verwacht. Er zijn een aantal houdingen die je beter zou kunnen vermijden en natuurlijk doe je alleen waar jij je goed bij voelt.

Blessures
Wanneer je een blessure hebt kun je in veel gevallen gewoon deelnemen aan de yogales. Laat mij voorafgaand aan de les altijd weten waar je last van hebt, of in welke bewegingen je beperkt bent. Ik kan je tijdens de les alternatieve houdingen voorstellen of houdingen afraden.

Menstruatie
Respecteer de cyclus van je lichaam. Doe wat rustiger aan tijdens je menstruatie en eventueel laat je de omgekeerde houdingen en achteroverbuigingen achterwege.

Stilte
Respecteer de stilte in de yogaruimte, vooral als je (later) aankomt en de medestudenten zijn zich aan het voorbereiden op de les. Zoek in dat geval een plekje en neem een ontspannen houding aan om je op de practice voor te bereiden.

Luister naar jezelf
Onthoud ten alle tijden dat je de yogales voor jezelf volgt. Het is jouw les, jouw lichaam. Wees geduldig en je bewust van je eigen kunnen. Laveer tussen ambitie en enthousiasme, maar respecteer je eigen grenzen.

Eten en drinken
Om een slechte spijsvertering te voorkomen is het raadzaam om (zoals bij veel andere vormen van lichamelijke inspanning) rekening te houden met wat je voor de les eet. Het is raadzaam om een uur voorafgaand aan de les niet of weinig te eten. Als je erg veel trek hebt kun je iets lichts eten zoals bijvoorbeeld yoghurt of fruit. Beoefen nooit yoga op hele lege maag of als je juist heel zwaar hebt getafeld.


Over de locatie:

Yogaschool RoxZEN is gevestigd in de Hoofdstraat 224 in Santpoort-Noord.

Parkeren
Kom je op de fiets, parkeer deze dan in de daarvoor bestemde stallingen. Zet je fiets, scooter of bak-mobiel liever niet voor onze deur of die van de andere winkeliers. Kom je met de auto, dan kun je deze kosteloos voor de deur parkeren. Ook parkeren in de zijstraten is gratis.

Kleedkamer en waardevolle spullen
In de yogaschool is een extra groot en luxe toilet waarin je je rustig kunt omkleden. Schoenen, tassen en kleding laat je buiten de zaal bij de kapstok achter. Ondanks dat we de voordeur tijdens de les afsluiten, wil ik je vragen om waardevolle spullen thuis te laten.

Ego’s & shoes outside
Je neemt dus alleen mee de zaal in wat je echt nodig hebt op de yogamat. Telefoons en tassen blijven altijd buiten de zaal, net als je ego en je schoenen overigens.  De buitendeur gaat na aanvang van de les dicht, er kan niemand van buitenaf in om je persoonlijke spullen mee te nemen. Desondanks kun je waardevolle spullen beter niet meenemen naar de yogales. Kan dat niet anders en laat je je spullen liever niet in de hal, geef dat dan bij mij aan.

What to wear?

Kleding Flow yoga
Dat is eigenlijk compleet onbelangrijk. Het allerbelangrijkste is dat je iets draagt waar jij je comfortabel in voelt. Flow yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij het lichaam gedurende de les opwarmt. Het is fijn om schone en comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Je kunt een handdoekje meenemen voor het zweten.
Yoga wordt beoefend op blote voeten, maar het is fijn om wel sokken mee te nemen. Daarnaast is het raadzaam om een warm vest of trui mee te nemen. Als je het prettig vindt kun je deze voor en na de les dragen om niet af te koelen.

Kleding Yin yoga
Dat is eigenlijk compleet onbelangrijk. Het allerbelangrijkste is dat je iets draagt waar jij je comfortabel in voelt. Yin yoga is een statische vorm van yoga, waarbij het lichaam gedurende de les nauwelijks opwarmt. Het is fijn om schone en comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kunt bewegen. Het is daarnaast raadzaam om iets te dragen waarin je het niet koud krijgt.
Yang Yoga wordt beoefend op blote voeten, dat is bij Yin yoga niet noodzakelijk. Als je het prettig vindt kun je gedurende de Yinpractice je sokken aanhouden.


Lessen reserveren, betalen en annuleren

Les reserveren
Wanneer je op de aanmeld-knop op de website klikt wordt je doorge-linkt naar een nieuwe pagina, powered by Momoyoga. Via deze nieuwe pagina kun je met je inlog-gegevens aanmelden. Ben je een nieuwe yogi’s bij Yogaschool RoxZEN, dan  maak je een account aan. Na het inloggen kies je in het rooster welke les(sen) je wilt volgen, dat kun je tevens vooruit plannen als je wilt.

Lesgeld
Nadat je een les hebt gereserveerd betaal je die direct en veilig via IDEAL. Contanten betalingen zijn niet mogelijk bij Yogaschool RoxZEN.

Kom op tijd
Begin je de yogales met een warming-up-sprint vanaf je auto (die na drie rondes van Santpoort toch net iets verder geparkeerd staat dan je hoopte) of een flinke spinning-workout (met tegenwind en die zachte band die je al weken moet oppompen)? Het maakt mij niet uit wat je pre-yogaritueel is, maar zorg dat je op tijd komt. De tijden op het rooster zijn de starttijden en geen aanvangstijden. Zorg dat je op die starttijd op je mat zit of ligt met de benodigde props en dat je voorafgaand daaraan hebt betaald of je rit hebt laten afstrepen.

Verhinderd of te laat
Zorg dat je tien minuten voordat de les begint aanwezig bent. Tijdens de lessen zal ik de voordeur sluiten waardoor je dus niet tussentijds kunt instromen.  Aanbellen is niet mogelijk, ik ben tijdens de eerste les niet in de gelegenheid om de deur te openen.

Annuleren
Ben je ziek, heb je geen zin, geen kracht, hond ziek, relatie over, een lekke band of whatever. Je kunt vanaf nu de door jou gereserveerde les alleen annuleren via je persioonlijke MOMO profiel in de app of website. Wanneer je dit doet komt je mat vrij zodat iemand anders deze kan reserveren.

Annuleringstermijn
Je kunt je altijd uitschrijven voor de door jou gereserveerde les. Tot 12 uur voorafgaand aan de les is afmelden gratis. Je tegoed (rit, losse les of abonnementscredit) wordt teruggeboekt op je MOMO Yoga account. De gereserveerde mat valt hiermee vrij zodat iemand anders die kan reserveren. Schrijf je korter dan 12 uur voorafgaand aan de les uit, brengen we je tegoed (rit, losse les of abonnementscredit) in rekening.Heb je een abonnement? Dat wordt het aantal beschikbare lesmomenten voor de betreffende periode met één les gekort. Afmelden kan alleen digitaal via jouw persoonlijke account. Let op: Het is dus niet mogelijk om via de mail, app, sms etc. af te melden.