Er zijn verschillende soorten lessen te vinden op het rooster, maar hoe weet je nu welke les bij jou past?

Yogaschool RoxZEN in een Yang-Yin studio, we maken onderscheid tussen Yang en Yin lessen. Dat betekent simpelweg dat je aan die aanduiding kunt aflezen of de les gericht is op actie of ontspanning. Lees hier meer over Yang en Yin zodat je kunt inschatten welke les een aanvulling op jouw lifestyle is.

Ohh en weet: bij Yogaschool RoxZEN zijn er geen niveaus! Je kunt niet de sukkel van de groep zijn of de yogi van de dag. Yoga kun je niet verkeerd doen, je kunt er simpelweg niet slecht in zijn. Je bent dan ook meer dan welkom in elke les. De naam zegt iets over wat je kunt verwachten, niet over wat ik van jou verwacht. 

(Vinyasa) Flow Yoga (YANG)
In deze vorm maak ik op het rooster onderscheid tussen Morning Flow, Slow Flow en Strong Flow (opbouwende volgorde).  Dit zijn allemaal Vinyasa – Flow lessen waarin de basis altijd hetzelfde is (actie, dynamiek, spieren en ademhaling). Het verschil in deze lessen is de dynamiek daarmee doel ik op het tempo waarin de houdingen elkaar opvolgen. Daarnaast is er een verschil in de intensiviteit van de houdingen. Die intensiviteit kan zich richten op de mate van spierkracht maar ook de type houdingen. 

Morning flow (YANG)
Wakker worden! We nemen de tijd om het lichaam te laten wennen aan de dag en starten rustig op. We bewegen maar het wordt geen sweaty-mess. Je kunt gewoon zonder klotsende oksels en rood aangelopen hoofd door met je dag zonder dat je helemaal door de wasstraat moet na deze les.

Slow Flow (YANG)
Dynamischer dan Morning Flow, simpelweg omdat het lichaam al gewend is om die dag te bewegen starten we sneller en krachtiger op.

Yin Yoga (YIN)
Yin kenmerkt zich o.a. in zachtheid, stilte, statische houdingen en kou. Dit uit zich op de yogamat is een rustige en intieme les. Yin Yoga is een statische en rustige vorm van yoga waarbij verschillende houdingen, voornamelijk zittend en liggend, voor langere tijd worden aangenomen.

Yang – Yin Yoga (YANG daarna YIN)
Best of both worlds! We starten met een medium flow, dynamisch, krachtig en opzwepend. Echt wel even knallen en net op het moment dat je denkt: ‘Nu is het wel mooi geweest’, is daar de Yin. Ontspannen, zacht en vriendelijk. Een perfecte afsluiting van je donderdag, een heerlijk begin van je weekend.

Flow & Let go (YANG daarna YIN)
Bijna had ik deze les GLOW & Let go genoemd omdat het een heerlijke begin is van je weekend. Zo’n les die je die echte after-yoga-GLOW zal geven. Tijdens deze les is er eerst een beetje actie omdat je daarna gemakkelijk in staat bent om te ontspannen en los te laten. Het eerste deel van de les is flowy en juicy, een fijne goedemorgen voor je lichaam. De tweede helft van de les is gericht op rust en ontspanning. De stilte en intieme setting geeft je de mogelijkheid om helemaal naar binnen te keren. Hierin komen voornamelijk aspecten uit de yin en restorative yoga terug, maar ook meditatie en ademhalingstechnieken. Een heerlijke combinatie zodat je de week achter je kunt laten en het weekend PEACEFUL and IN EASE begint.

Afterwards you might feel confident and relaxed. The feeling of BLISS, PEACE and in EASE.

Stress Relief (YIN)
CALM your MIND and your BODY tijdens deze heerlijke Stress Relief class!
Deze les is een verademing in je drukke week. Een moment om je terug te trekken en thuis te komen bij jezelf. Zo halverwege de week weer op te laden en tot rust te komen. Tijdens deze stille en intieme les krijg je de de mogelijkheid om even helemaal naar binnen te keren. Deze les is een combinatie van yin yoga en restorative yoga, meditatie en yoga Nidra. Deze fijne combinatie zal ervoor zorgen dat je gemakkelijker in slaap valt en een diepe nachtrust hebt. Net wat je nodig hebt, zo halverwege de week!

Zwangerschapsyoga (YANG/YINisch)
Tijdens je zwangerschap verandert er van alles in je lichaam. Je lichaam gaat ruimte maken voor een groeiend kindje en dit is zowel fysiek als mentaal en emotioneel een hele verandering. Je buik gaat groeien, je bent misselijk, voelt je oersterk, of juist niet? Elke zwangerschap is anders en elk lichaam is anders. Om dit wonderlijke proces te ondersteunen en je lichaam en geest tijdens je zwangerschap in conditie te houden ben je bij Yogaschool RoxZEN op je plek. Yogaschool RoxZEN biedt no-nonsense zwangerschapsyoga. Geen vaste cursus, puf of partneravonden; je komt gewoon wanneer je zin hebt en je goed voelt. We leren je met vertrouwen naar je bevalling toe te leven. Beweging, ademhaling en ontspanning staan daarbij centraal.

Yoga ervaring is niet nodig, in dat geval ben je welkom vanaf de 12e week dat je zwanger bent. Kom je bij ons uit de reguliere lessen en ben je tijdens de eerste periode van je zwangerschap door gegaan met yoga, dan ben je welkom vanaf dag 1.