Er zijn verschillende soorten lessen te vinden op het rooster, maar hoe weet je nu welke les bij jou past? Natuurlijk kan ik dat niet voor jou bepalen en zul je echt ‘op de mat’ moeten stappen om het te ervaren. Toch probeer ik je met deze informatie alvast voor te bereiden zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten. Lees eerst de informatie over Yin en Yang yoga door op de website, dat maakt onderstaande informatie een stuk duidelijker.

Ohh en weet, er zijn bij Yogaschool RoxZEN geen niveaus! Yoga kun je volgens mij niet verkeerd doen, je kunt er simpelweg niet slecht in zijn. Ondank het onderscheid in lessen ben je meer dan welkom in elke les. De naam zegt iets over wat je kunt verwachten, niet over wat ik van jou verwacht. 

Yang (Vinyasa – Flow) Yoga

In deze vorm maak ik op het rooster onderscheid tussen Morning Flow, Slow Flow en Strong Flow (opbouwende volgorde).  Dit zijn allemaal Vinyasa – Flow lessen waarin de basis altijd hetzelfde is (actie, dynamiek, spieren en ademhaling). Het verschil in deze lessen is de dynamiek daarmee doel ik op het tempo waarin de houdingen elkaar opvolgen. Daarnaast is er een verschil in de intensiviteit van de houdingen. Die intensiviteit kan zich richten op de mate van spierkracht maar ook de type houdingen. 

Morning flow

Wakker worden! We nemen de tijd om het lichaam te laten wennen aan de dag en starten rustig op. We bewegen maar het wordt geen sweaty-mess. Je kunt gewoon zonder klotsende oksels en rood aangelopen hoofd door met je dag zonder dat je helemaal door de wasstraat moet na deze les.

Slow Flow

Dynamischer dan Morning Flow, simpelweg omdat het lichaam al gewend is om die dag te bewegen starten we sneller en krachtiger op.

Yin Yoga

Yin kenmerkt zich o.a. in zachtheid, stilte, statische houdingen en kou. Dit uit zich op de yogamat is een rustige en intieme les. Yin Yoga is een statische en rustige vorm van yoga waarbij verschillende houdingen, voornamelijk zittend en liggend, voor langere tijd worden aangenomen.

Yang & Yin Yoga

Best of both worlds! We starten met een medium flow, dynamisch, krachtig en opzwepend. Echt wel even knallen en net op het moment dat je denkt: ‘Nu is het wel mooi geweest’, is daar de Yin. Ontspannen, zacht en vriendelijk. Een perfecte afsluiting van je donderdag, een heerlijk begin van je weekend.

Flow & Restore

Een heerlijke combi door de medium flow waarin je grenzen opzoekt om vervolgens te weten dat er een welverdiend Restore-moment op je wacht halverwege de les. Restorative Yoga is anders dan Yin Yoga. Bij Restorative yoga doe je namelijk helemaal niets, er is geen stretch en er is geen ongemakkelijke houding. Er is alleen maar comfort, time to release, renew and regenerate. Deze les wordt gegeven door Jitske Stokman

Zwangerschapsyoga

Tijdens je zwangerschap verandert er van alles in je lichaam. Je lichaam gaat ruimte maken voor een groeiend kindje en dit is zowel fysiek als mentaal en emotioneel een hele verandering. Je buik gaat groeien, je bent misselijk, voelt je oersterk, of juist niet? Elke zwangerschap is anders en elk lichaam is anders. Om dit wonderlijke proces te ondersteunen en je lichaam en geest tijdens je zwangerschap in conditie te houden ben je bij Yogaschool RoxZEN op je plek. Yogaschool RoxZEN biedt no-nonsense zwangerschapsyoga. Geen vaste cursus, puf of partneravonden; je komt gewoon wanneer je zin hebt en je goed voelt. We leren je met vertrouwen naar je bevalling toe te leven. Beweging, ademhaling en ontspanning staan daarbij centraal.

Yoga ervaring is niet nodig, in dat geval ben je welkom vanaf de 12e week dat je zwanger bent. Kom je bij ons uit de reguliere lessen en ben je tijdens de eerste periode van je zwangerschap door gegaan met yoga, dan ben je welkom vanaf dag 1.

Jitske Stokman is een ervaren zwangerschapsdocente die jou begeleid volgens de Birthlight methode.