The what release? De psoas! Deze term heb je vast al eens eerder in de les gehoord. De iliopsoas is de enige spiergroep die het onderlichaam met het bovenlichaam verbindt. Best een essentiële dus, en daarom ook een belangrijke spiergroep om wat extra TLC (Tender Love & Care) naartoe te sturen.

Fysiek
Een verkorte of ‘droge’ psoas kan tal van gezondheidsklachten opleveren zoals bijvoorbeeld rugpijn, liespijn en heuppijn. Een verkorte psoas spier kan ook de ademhaling bemoeilijken en beïnvloed het spijsverteringssysteem en de voortplantingsorganen.

Spier van de ziel
Naast belangrijke fysieke functies, is deze nauw verbonden met het oudste deel van de hersenen: het reptielenbrein of ook wel het oerbrein genoemd. Hij heeft een primaire rol bij de vecht-, vlucht- of bevries reactie. Door de nauwe samenwerking met ons zenuwstelsel kan een gespannen iliopsoas invloed hebben op ons psychische en emotionele welzijn. Misschien wel net zo vaak – al dan niet vaker – , werkt dit ook andersom: heb je diep gewortelde emoties, zoals angsten of zelfs trauma’s, dan heeft dit invloed op het functioneren van deze spieren.

Ik kan hier echt nog uren over praten. Als je dat wilt horen én ervaren, kom dan naar een van deze twee extra lange sessies:

Donderdag 20 april 2023, 20:30 uur
YIN XL psoas release

Donderdag 11 mei 2023, 20:30 uur
YIN XL psoas release

Let op: beide lessen zijn exact hetzelfde. Ik wil je dan ook vragen om een keus te maken uit een van beide lessen. Zo geef je andere yogi’s ook de mogelijkheid om deze fijne les bij te wonen.

Voor deze les hoef je niets bij te betalen. Je hoort het goed, deze extra lessen kun je met je abonnement of rittenkaart volgen. Je hoeft ook geen lid te zijn van Yogaschool RoxZEN. Je kunt deze les ook bijwonen door een losse aankoop te doen.

Release my psoas please | reserveer hier