Functional yoga bij RoxZEN

Yoga gaat,  in tegenstelling tot het beeld dat vaak wordt geschetst, niet om hoe de houding eruitziet. Het gaat nooit om wat je allemaal wel of juist niet kunt. Hoe fit, slank of succesvol je bent. Ik geloof in de diversiteit van elk lichaam, ook dat van jou. Alle lessen zijn no- nonsense en functioneel, dat betekent dat ook jij (beginner, stijve hark, geblesseerd, ziek of beperkt) mee kunt doen. Bij Yogaschool RoxZEN focussen we op wat je voelt, in plaats van hoe de houding eruit ziet. We ontdekken samen wat voor jou lichaam de prettigste is, zodat je met onze hulp je eigen practice ontwikkelt in plaats van de perfecte yogaplaatje nastreeft.

Yogaschool RoxZEN is een veilige plek waar je meer dan welkom bent. Een plek waar groei en weerstand samenkomen zodat er ruimte is om je fysiek en mentaal te ontwikkelen. Een plek waar je grenzen opzoekt en deze misschien wel op een bewuste en gecontroleerde manier verruimd. Dat is een plek waar we niemand uitsluiten, waar niemand te goed is voor een ander.

De docenten van Yogaschool RoxZEN hebben altijd een passende en volwaardige (door Yoga Alliance erkende) opleiding succesvol afgerond.

Yin & Yang?

Yogaschool RoxZEN is een Yin-Yang studio, gebaseerd op de taoïstische Yin en Yang principles. Waar Yang o.a. staat voor kracht, dynamiek, repetitie en warmte, is Yin zacht, stil, statischer, en koud. Yin en Yang zijn continu in beweging, ook in je dagelijks leven. We hebben allebei nodig maar een balans vinden en behouden is vaak lastig. Ons leven ontvouwt zich veelal in uiterste; het is vaak alles of niets. Daar waar we soms als vanzelfsprekend meegaan in onze Yang georiënteerde, veeleisende maatschappij, kiezen we op een bepaald moment vanzelfsprekend voor de rust en stilte van Yin.

Wanneer we niet zelf die balans behouden, zal ons lichaam als vanzelf ingrijpen en je een halt toeroepen. Natuurlijk hebben we in de oorsprong al een onbewuste voorkeur voor yin of yang, wat maakt dat je misschien juist groeit wanneer je kiest voor een practice met de meeste weerstand.

Ik ga er vanuit dat wanneer er balans is tussen deze twee contrasterende aspecten in het leven, harmonie en gezondheid ontstaan.