Yoga op kantoor

Hoge werkdruk, een veeleisende baan en daarnaast nog een druk privéleven. Vitaliteit is een HOT-topic en goed voor jezelf zorgen een must. Yoga en meditatie kunnen een belangrijke rol spelen bij de vitaliteit van jou, je team, de sfeer op de werkvloer of in dit geval thuis. Daarnaast draagt het bij om het ziekteverzuim te verlagen en productiviteit te verhogen. Wil jij ook yoga op je (online)werkplek, eenmalig of wekelijks? Laten we samen kijken welke vorm voor jouw kantoor het beste past!

Vanuit mijn ervaring als docent bij verschillende internationale kantoren, weet ik dat yoga een hele krachtige combinatie biedt waar voor iedereen raakvlakken in zullen zitten. Daarnaast ben ik zelf ruim tien jaar werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening. Ik heb zelf ervaring met een stressvolle baan waarbij je op hoog niveau en onder druk moet presteren. Goed voor jezelf en je personeel zorgen is echt belangrijker dan je denkt.

Online Yoga

Thuiswerken is voor veel mensen nog steeds ingewikkeld. Sommige werknemers komen amper achter hun scherm vandaan, bewegen te weinig of ervaren klachten van hun geïmproviseerde werkplek. Andere hebben juist moeite met concentratie, motivatie en focus. Sommige werknemers missen juist het team-gevoel of het praatje bij de koffieautomaat. Wil jij daar iets aan doen, dan is de online short-break echt iets voor jou!

Online Short-breaks

Een short break is een korte les die maximaal 15 minuten duurt. Je hebt er geen yogamat, yogakleding of attributen voor nodig. Werknemers kunnen zittend achter hun bureau/eetkamertafel of staand meedoen. Deze sessies zijn hierdoor toegankelijk voor iedereen en een mooie manier om werknemers te stimuleren te bewegen. Deze sessie is een fijne onderbreking van je (werk)dag en heel goed voor schouders en nek, die het juist deze periode extra hard te verduren hebben.

De oefeningen zijn allemaal afgestemd op de beginnende yogi. Ook werknemers met blessures of andere fysieke beperkingen kunnen meedoen aan deze lessen.

Uit de praktijk blijkt dat deelnemers voorafgaand aan de les met elkaar aan de praat raken, wanneer ze wachten totdat de les daadwerkelijk begint. Het gaat vaak nergens over, maar dat is juist een welkome gelegenheid voor chitchat die je normaal bij de koffiemachine hebt. Ondanks dat je individueel les volgt, zorg dat toch voor een groeps/team gevoel.

Yogales op jouw (fysieke)werkplek?

Op dit moment ben ik nog één middag per week beschikbaar om bij jou op de werkvloer yogalessen te verzorgen. Binnen no-time tover ik die saaie vergaderzaal of kantine om tot een pop-up yogastudio en neem alle benodigde spullen zelf mee. Niet alleen tof dat je dit als werkgever aanbiedt, ook nog eens win-win in het kader van vitaliteit en verzuimpreventie.

Vijf-weekse cursus

Nog gerichter de vitaliteit binnen jouw organisatie een boost geven? Kies dan voor het vijf weekse cursus waarin ademhaling, meditatie, mindfulness en yoga centraal staan. Vanuit mijn ervaring weet ik dat dit een hele krachtige combinatie is waar voor elke werknemer raakvlakken in zullen zitten. Daarnaast ben ik zelf ruim tien jaar werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening. Ik heb ervaring met een stressvolle baan waarbij je op hoog niveau en onder druk moet presteren.

Deze lessen bestaan uit een deel theorie en een gedeelte yoga in verschillende verhouding. Afhankelijk van het thema zal elke les worden aangevuld met meditatievisualisatie of ademhalingstechnieken. De yogaoefeningen zijn allemaal afgestemd op de beginnende yogi en er is zowel yang, als later ook yin yoga. Ook werknemers met blessures of andere fysieke beperkingen kunnen gewoon meedoen aan deze lessen.

Wil je wel iets met RoxZEN, maar weet je nog niet precies wat? Twijfel je of een van bovenstaande opties wel geschikt is voor jouw kantoor?

Bel of mail me, we bekijken samen hoe we invulling kunnen geven aan je wens.